Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
close

Biserica De Lemn Din Ieud Deal

Biserica De Lemn Din Ieud Deal. Din aceeaşi serie mai face parte setul de trei monede de aur de 500 de lei. Construită din bârne groase de stejar așezate pe o fundație din piatră de râu, biserica are streașină dublă. O perspectivă diferită asupra bisericii din ieud șes, parte din proiectul biserici de lemn din țara maramureșului. Bârnă cu bârnă, biserica adormirea maicii domnului esre reconstruită pe teritoriul. Structura de pereţi a bisericii din ieud deal a fost realizată din bârne de molid, iar tălpile şi portalele au fost executate din lemn de stejar.

Construită din bârne groase de stejar așezate pe o fundație din piatră de râu, biserica are streașină dublă. Biserica de lemn din ieud deal, având hramul „nașterea maicii domnului și datând de la. Biserica este cu un secol mai veche decât biserica de lemn din șes, a doua biserică de lemn din sat şi una dintre cele mai vechi păstrate în maramureş. În principiu vor urma altele, inclusiv din interior. Completeaza o cerere de oferta pentru.

Biserica De Lemn Din Ieud Deal The Wooden Church Maramures Romania Youtube
Biserica De Lemn Din Ieud Deal The Wooden Church Maramures Romania Youtube Source from : https://www.youtube.com/watch?v=MPtFMYzAb-U
Pictura bisericii este executata in stil bizantin de pictorul originr din maramures, alexandru ponehalschi, direct pe lemn, in anul 1782. În principiu vor urma altele, inclusiv din interior. Structura de pereţi a bisericii din ieud deal a fost realizată din bârne de molid, iar tălpile şi portalele au fost executate din lemn de stejar. Avem aici o primă serie de imagini din dronă, prezentând biserica de lemn din ieud deal. Construită din bârne groase de stejar așezate pe o fundație din piatră de râu, biserica are streașină dublă.

Click now to check the details!

Biserica datatå din a doua decadă a documentele de arhivă aduc mai multă lumină în jurul datării picturii murale din ieud deal. Pe drumurile de munte din maramureșul istoric, undeva la poalele gutâiului, se află comuna budești. Cea mai veche biserica de lemn din maramures fiind datata la 1364 este biserica din deal numita si a balcului. Biserica a fost renovată în a doua jumătate a secolului al. Moneda face parte din seria monumente de artă feudală creştină.

În conscripția parohială din 1774 apare informația că. Biserica de lemn din ieud şes (sau din vale) este cunoscută cu supranumele de „catedrala maramureşului, datorită celui mai abrupt acoperiş din regiune. Pictura bisericii este executata in stil bizantin de pictorul originr din maramures, alexandru ponehalschi, direct pe lemn, in anul 1782. În apropiere de ieud se găseşte şi o mănăstire, înfiinţată în 2003, a cărei biserică este tot de lemn. Din aceeaşi serie mai face parte setul de trei monede de aur de 500 de lei.

Biserica De Lemn Nasterea Maicii Domnului Din Ieud Din Vale
Biserica De Lemn Nasterea Maicii Domnului Din Ieud Din Vale Source from : https://maramures.culturamm.ro/biserica-de-lemn-nasterea-maicii-domnului-din-ieud-vale/
Biserica este cu un secol mai veche decât biserica de lemn din șes, a doua biserică de lemn din sat şi una dintre cele mai vechi păstrate în maramureş. Biserica datatå din a doua decadă a documentele de arhivă aduc mai multă lumină în jurul datării picturii murale din ieud deal. Cea mai veche biserica de lemn din maramures fiind datata la 1364 este biserica din deal numita si a balcului. Istoricii nu au cazut de acord cu privire la data ridicarii acestei biserici. Biserica de lemn din ieud şes (sau din vale) este cunoscută cu supranumele de „catedrala maramureşului, datorită celui mai abrupt acoperiş din regiune.

Church on the hill, ieud 437170, romanya.

Deasupra pronaosului se află o turlă solidă, de formă pătrată, cu un balcon pătrat şi o spirală înaltă şi conică. Din acest moment biserica de lemn devine paraclis de cimitir, fiind practic abandonata și uitată. Peter lengyel… citeste mai mult. Avem aici o primă serie de imagini din dronă, prezentând biserica de lemn din ieud deal. Bisericile de lemn reprezintă o realitate definitorie pentru geografia spirituală a poporului român de pretutindeni.

În apropiere de ieud se găseşte şi o mănăstire, înfiinţată în 2003, a cărei biserică este tot de lemn. Doresti sa te cazezi in apropiere de biserica de lemn din ieud deal? O perspectivă diferită asupra bisericii din ieud șes, parte din proiectul biserici de lemn din țara maramureșului. Biserica de lemn din păltineasa 43 km. Este cu un secol mai veche decat biserica de lemn in austeritatea ei exterioara, incalzita in interior de cioplitura consolelor si de culorile vii ale picturii murale, biserica de lemn din ieud deal reprezinta.

Biserica De Lemn Din Ieud Deal Wikiwand
Biserica De Lemn Din Ieud Deal Wikiwand Source from : https://www.wikiwand.com/ro/Biserica_de_lemn_din_Ieud_Deal
Church on the hill, ieud 437170, romanya. If you are in ieud on the first saturday after assumption of un cookie este format din 2 părţi: Moneda face parte din seria monumente de artă feudală creştină. For faster navigation, this iframe is preloading the wikiwand page for biserica de lemn din ieud deal. Bisericile de lemn reprezintă o realitate definitorie pentru geografia spirituală a poporului român de pretutindeni.

For faster navigation, this iframe is preloading the wikiwand page for biserica de lemn din ieud deal.

Istoricii nu au cazut de acord cu privire la data ridicarii acestei biserici. Biserica de lemn din ieud deal, având hramul „nașterea maicii domnului și datând de la. Biserica din ieud deal, monument unesco, este construita din lemn de brad. În conscripția parohială din 1774 apare informația că. Completeaza o cerere de oferta pentru.

Posting Komentar untuk "Biserica De Lemn Din Ieud Deal"